10 august

Zona girafei

Chemarea în Piața Victoriei a fost pentru ora 5 după-amiaza. M-am bucurat, având ceva vreme să fac fotografii până se întunecă. Am ajuns după ora 6 și lumea era adunată, dar foarte mulți se ascundeau de soare la umbra clădirilor. În centrul pieței, lume mai puțină. Se organizase și o scenă cu un microfon de la care vorbeau necunoscuți. La un moment dat au renunțat la discursuri și s-au întors spre clădirea guvernului, scandând mesaje clasice.

Ne-am tot plimbat, scenă-girafă și înapoi. Lume pestriță și frumoasă!

Mesaje

Aglomerația cea mai mare era în fața muzeului, la girafă. Acolo apărea și lumea bună: maestrul Dan Grigore, Clotilde Armand, Dacian Cioloș, Ion Caramitru și alții.

A lipsit mult din spiritul manifestațiilor din trecut! Mulți au venit la plimbare, socializare sau să-și plimbe cățelul. Aceștia, e adevărat, stăteau la margini, pe iarbă și borduri. Dar marginile pieței erau pline ochi!

Ultimile știri mobile
E duminică totuși
…și socializat…

Mare lucru totuși, în perioadă de concedii, la temperatură de plină vară, să se strângă 25 de mii de oameni. Organizatorii așteptau de 10 ori mai mulți. Nu i-a adunat nimeni și pe jandarmi la socoteală. Pentru că erau foarte mulți răspândiți pe toate străzile adiacente. Cine știe, poate numărul se mai apropia de estimări…

Mesaje, mesaje

Am aprins lanterna mobilului la ora 9 în rând cu ceilalți, apoi am plecat spre casă. Dezamăgit un pic pentru că nu am mai simțit spiritul acela frumos care unea, te bucura și era nelipsit la toate manifestațiile de acum un an sau doi.

Dar nu-i nimic, pe data viitoare!