Cornel

Jilava, septembrie 2018

 

Nu mai fusesem la cules de struguri. La invitația lui Cornel, în via lui aflată la cățiva km de București, ne-am amuzat și am cules în același timp. A fost ceva de muncă, nu glumă, anul 2018 fiind foarte bun pentru producția de struguri.
Întâmplător aveam și Rolleiflex-ul cu mine. L-am folosit pentru ultimile 3 cadre dintr-un film PORTA color cu ISO 160. Așa, de probă, cum sunt toate fotografiile din ultima vreme. Nu știu când o să mă apuc și eu serios de treabă…

Pe Cornel îl știu de vreo 10 ani, mi-a devenit foarte bun prieten și are ‘under his belt’ (vorba românului) 32 de ani de fotografie. Cu pauze mai mici sau mai mari, pentru că viața ne ridică sau ne îngroapă aproape ciclic. Este un fotograf talentat, sensibil și foarte sincer!
Împreună am construit un grup de fotografie în 2011, împreună ieșim și acum să colindăm străzile Bucureștiului.
Cornel tocmai ce și-a vernisat o expoziție în Timișoara cu fotografii mai vechi, din ultimii ani de comunism înfloritor. O expoziție ce trebuie văzută!

Știați că imaginile filmate de la Revoluție din București, din seara lui 22 decembrie, sunt filmate de el? Cameramanii fugiseră… Detalii aici.
O să se supere că amintesc povestea asta dar, pe mine cel puțin, m-a impresionat când am aflat, mult după ce-l cunoscusem.
O să se supere și pentru faptul că îi amintesc să-și facă ordine în fotografii și să construiască un site. Pentru că, în mediul virtual, te lovești mult prea des de fotografi care nu au mai nimic de spus și prea puțin din ceilalți. Ca-n viață, de altfel!
Până atunci, pe Cornel îl găsiți aici.