Vadu-Corbu-Midia

Sportivul de pe plaja Midia

Am repetat figura de anul trecut și am mers în weekendul ce tocmai a trecut la Corbu. După ce am făcut rezervarea pentru o cameră cu baie și aer condiționat la o pensiune din zonă, am ieșit la mare.
Sâmbătă am făcut plajă la Vadu, zonă frumoasă și sălbatică. La intrare, lângă un restaurant, există niște containere pentru gunoaie, pline ochi, nestrânse de zile întregi. Aud la radio că se ceartă, primăria din Corbu și cei de la rezervație pe banii necesari pentru ridicarea acestor gunoaie. Care să plătească primul. Până atunci, jale!
Dacă gunoaiele nu te determină să faci cale întoarsă, mergi cu mașina pe un drum betonat apoi pe dune de nisip, drum bătut de mulți din cei ce se campează pe plajă. Intri în rezervație fără să plătești nimic și nimeni nu are grijă de plajă. Doar bunul simț al turiștilor, mult ridicat ca nivel față de cel al turiștilor din stațiunile super-aglomerate.
Marea, frumoasă ca de obicei. Mult soare, vânt și libertate!

Drumul paralel cu marea și plaja Vadu
Plaja Vadu

Duminică de dimineață, am ales să mergem la plaja din Corbu. Drumul cu mașina mult mai bun. Plaja, un pic mai aglomerată, oamenii mai gălăgioși.
Mult soare, vânt și nisip!

Plaja Corbu

Am plecat mai devreme ca să vedem și plaja de la Cap Midia, cea de lângă rafinărie. Plaja este concesionată (din 2018 parcă) și mult mai civilizată. Aici nu vezi gunoiul, sunt umbreluțe și șezlonguri de închiriat și posibilitatea să cumperi de-ale băutului. Nu este muzică, nici vânzători ambulanți iar pe mare se fac sporturi de apă. Frumos! Plaja este curată, intrarea în mare foarte generoasă și nisipul este fin.

Plaja Cap Midia
Plaja Cap Midia

Acum, depinde ce-ți dorești… Oferta este mare. Dar majoritatea alege să mergă în stațiunile teribil de aglomerate, cu prețuri mari și servicii proaste.
Și foarte bine face!