Ana este vecina mea. Noi stăm într-un duplex și Ana împreună cu Marius, soțul, sunt vecinii de perete, ca să zic așa.
Începând din primăvară, am primit de la vecinii noștri, spre degustare, tot felul de specialități din pâine: batoane, pâîne cu chimen, cu semințe, cu măsline, integrală și câte și mai câte… Toate super bune!
Mai târziu, am aflat că și-au deschis o mică brutarie artizanală aici, în Otopeni. Nu am întârziat și de atunci îi vizitez foarte des cumpărând pâinea cea de toate zilele. Minunate feluri, toate foarte bune.
Pentru Ana brutăria era un vis mai vechi. Au găsit o carte de rețete veche, au deslușit-o cum au putut mai bine și s-au documentat din toate sursele posibile, au apelat la soluția unui start-up și au investit în piesa de rezistență, cuptorul cel nemțesc. După găsirea unui spațiu și amenajarea lui, au trecut la treabă. De-abia când s-au convins că pâinea este foarte bună, au deschis brutăria. Toată pâinea este făcută cu maia, cu dospire de 14 sau 18 ore.
Amândoi lucrează prin alte părți, Ana fiind însoțitoare de bord la una din companiile aeriene. Timpul liber este dedicat acestei brutării. Sacrificiul este mare, timpul liber alocat fiind întotdeauna insuficient…
Zilele acestea am primit, apoi am cumpărat de la ei cozonac. Dar ce cozonac… Acela cu gust de copilărie! Mai țineți minte?
O singură problemă văd: toate produsele lor dau dependență! Tocmai când voiam să slăbesc un pic…
Așadar, recomandarea mea este: Plămădire Bio, cu adresa Calea Bucureștilor 72, pe DN1 practic, foarte ușor de oprit în drum spre munte sau aeroport.
Se poate cumpăra, se poate comanda. Cel mai ușor îi găsiți aici.
Update: Informația nu mai este de actualitate, brutăria fiind închisă definitiv.